Facultatea de Litere și Arte

Denumire activitateScurtă descrierePublicul țintăContactCoordonatorEchipaFacultatea / structura organizatoarePartenerPublicul
Creative writing towards creative artUn workshop de scriere creativă pentru elevi, în cadrul căruia tinerii sunt ghidați în scrierea unui scurt text, care apoi va fi interpretat folosind metode de interpretare dramatică.
miruna.ciocoipop@ulbsibiu.roCiocoi-Pop Miruna Vecsei PaliFacultatea de Litere și ArteLiceu (14-18 ani), Facultate (18-26 ani)
Atelier de scriere creativăScrisul poate fi distractiv atunci când pătrundem în lumea imaginației cu ajutorul cuvintelor! Haideți ”să ne punem la treabă” imaginația! Participanții sunt invitați să ”asambleze” fragmente de versuri pentru a obține un text unitar (poezii tip ”puzzle”). lacramioara.popa@ulbsibiu.roPopa Lăcrămioara-Marilena-Facultatea de Litere și Arte-Sub 10 ani, Gimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani)
5000 years of Chinese Character EvolutionCaracterele chinezești sunt o adevărată comoară a culturii chineze, fiind o unitate perfectă între sens, simbolistică și formă - fiecare mică parte din structura caracterului are o însemnătate anume și este acolo cu un scop precis, a cărui deslușire duce la înțelegerea și reținerea lor mult mai rapidă. În cadrul workshop-ului veți afla mai multe despre modul în care acestea au evoluat pe parcursul a 5000 ani, cum se poate afla înțelesul unor caractere din simpla lor analiză vizuală și veți putea exersa caligrafia tradițională chineză.
iulia.cindea@ulbsibiu.rolector univ. dr. Iulia CîndeaWang JiongFacultatea de Litere și ArteBeijing Language and Culture University Sub 10 ani, Gimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani), Facultate (18-26 ani), Peste 26 de ani
Atelier producție de spectacolLiceenii vor deprinde competențe și abilități care se pot subsuma într-un scurt îndrumar de creare a unui spectacol de teatru. Acestea le vor putea aplica împreună cu colegii și profesorii lor din liceu pentru a creea producții teatrale de mică anvergură. luminita.birsan@ulbsibiu.roConf. univ. dr. Luminița BîrsanFacultatea de Litere și ArteLiceul Onisifor GhibuLiceu (14-18 ani)
Atelier de dezvoltare corporală Atelierul se bazează pe dezvoltarea mișcării corporale, utilizând principii care stau la baza dansului – orientare în spațiu, echilibru și dinamică. Participanții vor avea ocazia să studieze, prin activități practice, legătura dintre senzații, emoții, imaginar, gândire și creativitate. gajim.costea@mail.ruCDA DRD. Costea GajimFacultatea de Litere și ArteLiceu (14-18 ani)
Localiser et situer dans l’espaceAtelierul îşi propune să valorifice cunoştinţele de limbă franceză (nivelele începător, mediu sau avansat) ale elevilor de gimnaziu şi liceu şi, în acelaşi timp, să fixeze câteva reguli și expresii privind localizarea și situarea în spațiu (prepoziții specifice, indicarea poziției unui obiect în raport cu un altul, plasarea și identificarea unui loc pe hartă, etc.).
Participanţii la atelier vor fi implicaţi în jocuri şi activităţi antrenante ce îmbină elementele distractive cu cele de învăţare.

rodica.roman@ulbsibiu.roRoman RodicaOprea MariaFacultatea de Litere și ArteGimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani)
Les saisons et la météoAtelierul oferă elevilor o abordare ludică a ciclului celor 4 anotimpuri, în strânsă legătură cu ciclul naturii, de care depind atât activități specifice, cât și alegerea vestimentației și ritmul de viață. Participanții au oportunitatea de a asimila cuvinte/ expresii noi în legătură cu tema propusă și, totodată, de a-și testa nivelul de limbă franceză, creativitatea și sensibilitatea față de mediul natural.otilia.oprea@ulbsibiu.roOprea Maria-OtiliaRoman RodicaFacultatea de Litere și ArteSub 10 ani, Gimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani)
Atelier - Descifrarea secretelor comunicăriiÎn cadrul acestei activități elevii vor participa activ la descifrarea secretelor comunicării. Prin folosirea de metode interactive fiecare participant va ajuta la identificarea pașilor pe care trebuie să-i avem în vedere atunci când dorim să livrăm un discurs eficient.
iulia.deaconu@ulbsibiu.roTicărău Iulia-MariaFacultatea de Litere și ArteGimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani)
Atelier - „Arta de a comunica”Atelierul se adresează prioritar liceenilor, având ca scop dezvoltarea capacităţilor de comunicare interpersonală și de ascultare activă. Se vor desfășura activități interactive de exersare a unor tehnici eficiente de comunicare verbală și nonverbală.valerica.sporis@ulbsibiu.roSporiș ValericaFacultatea de Litere și ArteLiceu (14-18 ani)
Creative Writing WorkshopLet's get creative and have some fun writing in English! All you need to bring along is your playfulness and imagination. See you there!corina.selejan@ulbsibiu.roSelejan Corina Iris RusuFacultatea de Litere și ArteLiceu (14-18 ani)
analog2digital: Cum iau naștere textele digitale? Adresat în principal liceenilor, atelierul "analog2digital" este o introducere în digitizarea textelor tipărite. Participanții vor avea ocazia să învețe procesele prin care textele tipărite sunt transpuse în formate digitale, prin întrebuințarea unor scannere profesionale și a unor softuri specializate, precum și cu posibilitățile de cercetare pe care le deschide textul digital cercetătorilor din lumea întreagă.

bogdan.vatavu@ulbsibiu.roVătavu Bogdan-VladSilviu BorșFacultatea de Litere și ArteLiceu (14-18 ani), Facultate (18-26 ani)
Analiză de text 2.0: lectură și interpretare asistate de calculatorAtelierul propune o introducere în câteva dintre metodele și instrumentele digitale de analiză a textelor, precum și o serie de exerciții interactive pe baza software-urilor prezentate.david.morariu@ulbsibiu.roMorariu David Facultatea de Litere și ArteLiceu (14-18 ani)