Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului

Denumire activitate Scurtă descriere a activitățiiLocația /Interval orarContactCoordonator activitateFacultatea / structura organizatoare a activității propuse: EchipaPublicul țintă al activității
Grădina digitalăActivitățile urmăresc automatizarea activităților specifice agronomiei. În acest sens, cu ajutorul senzorilor, vor fi monitorizate procesele vitale plantelor, iar cu ajutorul unor motoare și pompe sunt create condițiile optime pentru menținerea parametrilor ideali creșterii și dezvoltării plantelor.sediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00iulian.bratu@ulbsibiu.roBratu Iulian AlexandruFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția MediuluiPop Mihai Radu, Pășcănuț Ioan, Savatie Mircea Sub 10 ani, Gimnaziu (10-14 ani)
Produse lactate vegetale (fără soia) destinate persoanelor care suferă de alergie IgE sau non-IgE la proteina laptelui de vacăActivitatea de la evenimentul ”Noaptea Cercetătorilor” 2021 își propune:
• promovarea câtorva produse lactate vegetale (fără soia) destinate persoanelor care suferă de alergie IgE sau non-IgE la proteina laptelui de vacă.
• prezentarea unor generalități despre Alergia la Proteina Laptelui de Vacă (A.P.L.V.)
• informarea publicului cu privire la confuziile dintre A.P.L.V. și intolerantă la lactoză.
• prezentarea cadrului legislativ în cea ce privește furnizarea informațiilor referitoare la substanțe sau produse care cauzează alergii sau intoleranțe alimentare.
sediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00otto.ketney@ulbsibiu.roKetney OttoFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediuluinu este cazulFacultate (18-26 ani), Peste 26 de ani
Ciocol'Arte - arta de a face ciocolatăLa Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului avem deja tradiție la obținerea ciocolatei și a produselor de ciocolaterie. Împreună, o grupă de studenți voluntari și profesorul coordonator, vă invităm să colaborăm la proiectarea și realizarea practică de produse inovative pe bază de ciocolată care să folosească ingrediente sănătoase.sediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00monica.mironescu@ulbsibiu.roMironescu Monica, Ognean ClaudiaFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediuluistudenti, nu am inca listaSub 10 ani, Gimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani)
Berea pe înțelesul tuturorMaterialul explică, cât mai simplu și pe înțelesul tuturor, procesul tehnologic de obținere a berii pornind de la materiile prime și până la produsul finit bere; și în corelație cu înscrisurile de obținere și caracterizare a produsului trecute pe eticheta acestuia.sediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00mariana.pacala@ulbsibiu.roPĂCALĂ Mariana LilianaFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția MediuluiȘIPOȘ Anca Sorina, CĂPĂTÂNĂ CiprianSub 10 ani, Gimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani), Facultate (18-26 ani), Peste 26 de ani
Incursiune în lumea coloranților naturali și în fabricarea săpunurilorObținerea unor extracte naturale pe bază de antociani; Utilizarea coloranților naturali ca indicatori de pH; Valorificarea lipidelor de origine vegetală și/sau animală pentru obținerea unei game diversificate de săpunuri.sediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00simona.oancea@ulbsibiu.roOancea Simona, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția MediuluiPopa Miruna, Cristea Karla, Turcu Ioan, Cristea RamonaLiceu (14-18 ani), Facultate (18-26 ani)
Analize instrumentale în protecția mediului și agriulturăAparate, metode si tehnici de analiză flosite în protecția mediului. Analiza calității apei, aerului și zgomotului.sediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00cristinamoise1@yahoo.comMoise CristinaFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția MediuluiSava Camelia, Moise George, Gaspar Eniko, Vecerdea Petronela, Frățilă Alexandra, Antofie Mihaela, Cărătuș Mirela, Igăru Pompilica, Iagăru RomulusSub 10 ani, Gimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani), Facultate (18-26 ani), Peste 26 de ani
”Ardeiul roșu gras, dulce, dincolo de limite”Limitele de utilizare ale ardeiului roșu gras dulce sunt legate de zona sărată a produselor alimentare. Se propune dincolo de aceste limite un produs din zona de desert, din ardei. Vă invităm la degustare și vizionarea unor considerații științifice despre această vegetală.sediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00maria.iancu@ulbsibiu.roIancu Maria LidiaFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția MediuluiNu sunt alte persoane implicate.Gimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani), Facultate (18-26 ani), Peste 26 de ani
Analiza emulsiilor alimentare ulei/apă stabilizate de emulsionanțiSe prezintă emulsii alimentare ulei/apă în prezența unor emulsionanți, folosiți pentru stabilizarea acestora.https://forms.gle/RUNLFBQ5dEBjXzSm916:00-22:00monica.cretu@ulbsibiu.roconf.univ.dr. Crețu MonicaFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediuluiasist.univ.dr. Șandru DanielaFacultate (18-26 ani), Peste 26 de ani
În slujba reginei Depozitara tuturor dotărilor necesare perpetuării speciei, Regina stupului, tronează înconjurată de mii și zeci de mii de supuși a căror destine constau în slujirea ei. Pentru atingerea scopului ”organigrama” marii familii definește structura și funcționalitatea, stabilind, în amănunt, atribuțiile fiecărei categorii de albine. Pentru că Regina este mama tuturor albinelor creșterea ei este una dintre cele mai interesante activități în apicultură, reprezentând baza pentru o afacere avantajoasă economic, indiferent de dimensiunile stupinei. sediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00iuliana.antonie@ulbsibiu.roAntonie IulianaFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția MediuluiCărătuș Mirela, Scheau ConstantinGimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani), Facultate (18-26 ani), Peste 26 de ani
Vizita intr-o fabrica virtaula Particpanții vor avea posibilitatea să facă o plimbare virtuală prin modelul unei întreprinderi de industrie alimentarăsediul facultatii, str. Dr.I.Rațiu, nr.7-916:00-22:00ion.mironescu@ulbsibiu.roMironescu Ion, Ognen MihaiFacultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția MediuluiStudent Ciuca MihaitaGimnaziu (10-14 ani), Liceu (14-18 ani)